© Het galjoen 2024 | With by Plenso | Privacy

Wij maken gebruik van cookies

De website van Het galjoen maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie
Het galjoen
MENU
Omgeving Contacteer ons

Omgeving

Ontdek onze mooie omgeving

Het Erkend Jeugdverblijfcentrum biedt door de ligging de mogelijkheid om zowel de kust als de polders te ontdekken.
Wij bevinden ons op +-1,5 km van het strand, 1,4km van de halte De Haan – Vosseslag van de Kusttram, 1,2 km van het bos. Op 900m stappen liggen een verhard voetbalterrein, een verhard basketterrein, en een groot speelplein te wachten op energieke kinderen.

Het rustieke centrum van De Haan, met de typerende Anglo-Normandische bouwstijl, ligt op 3,7 km verwijderd van Het Galjoen. Wat verder komen we aan SunParks Subtropisch zwemparadijs (6,2 km), en na Wenduine (7,5 km) kunnen we Blankenberge vinden (+-12km), met het reservaat De Uitkerkse Polders, bekend voor de grote aantallen trekvogels die er jaarlijks neerstrijken (op +-13 km rijden).
Verder zijn er in Blankenberge nog het Sea Life Centre te vinden (de plek waar je verwondert kunt staan over het rijke leven in de zee), het serpentarium, het zuivelmuseum, het centrum voor de Belle Epoque, …
Zeebrugge herbergt niet alleen de grote havendokken, maar ook het Seafront, waar je tijdens een interactief bezoek meet te weten komt over de geschiedenis van de visserij, waar kinderen aan het roer komen te staan van het voormalige lichtschip De Westhinder, of kunnen genieten van één van de tijdelijke tentoonstellingen. Rijd je nog verder de kust af richting Nederland, dan beland je in het Vogelreservaat Het Zwin, een must voor vogel- en natuurliefhebbers.

Als we naar de andere kant trekken, dan gaan we langs een duinenreservaat en het naaktstrand van Bredene, richting Oostende. Tussen Bredene en Oostende kunnen de scholieren op zeeklassen de haven en de visserij ontdekken, of een bezoek brengen aan het Fort Napoleon.
In de koningin der badsteden Oostende (11 km) kunnen de kinderen hun horizon verbreden, cultuur opsnuiven in het Mu.Zee (het voormalige PMMK), het Ensorhuis, … Voor wie geïnteresseerd is in het zeewezen kan terecht in de historische barkentijn De Mercator (ontworpen door Adrien de Gerlache), de laatste Oostendse IJslandvaarder Amandine, of gewoon langs de visserskaai kuieren, tot bij het Noordzeeaquarium.

Aan de rand van de stad vinden we ten slotte het museum Walraversijde, dat het verhaal vertelt over een verdwenen vissersdorp, de Atlantikwall en het Memoriaal Prins Karel.

Wie zich even richting binnenland wil terugtrekken, kan naar Jabbeke voor het Permekemuseum (12km), naar Oudenburg voor het Romeins Archeologisch Museum (8,2 km), of uiteraard naar de historische stad Brugge (18km).

Natuurliefhebbers moeten beslist ook eens volgende website bekijken!
http://www.natuurenbos.be/nl-BE/domeinen/west-vlaanderen

Voor wie wil fietsen, zijn er talloze mogelijkheden in de regio.

Plan nu al je zeeklassen bij Het Galjoen.

© Het galjoen 2024 | With by Plenso | Privacy